Podcastin neljännessä jaksossa saimme mukaan sen historian ensimmäisen vieraan. Teemu Suoranta on mukana kertomassa sekä keskustelemassa monikielisen WordPress-sivuston toteuttamisesta, vältettävistä sudenkuopista, parhaista työkaluista ja tavoista. Keskustelussa mukana tuttuun tapaan myös Antti, Eelis ja Timi. Teknisiä ongelmia kohdanneen jakson editoinnin hoiti Niku.
Tämän SAWP-podcast jakson sponsoroi foxland.fi, käsintehtyjen ja laadukkaiden WordPress-teemojen ja lisäosien kauppa. Etsitkö helppoa, nopeaa ja esteetöntä Teemaa WordPress-sivustollesi? Foxland.fi:stä löydät useita erityyppisiä teemoja jokaiseen tarpeseen.
Tilaa tulevat jaksot haluamaasi podcast -kuuntelimeen.
Otamme jälleen palautetta sekä ehdotuksia aiheista kiitollisina vastaan Slackin #podcast -kanavalla, twitterissä (@wahalahti, @anttiviljami sekä @eeppo) sekä postitse simpleadvancedpodcast@gmail.com.
Linkit
- WP-CLI siirtyi WordPress.orgin alaprojektiksi
- WordPressin vuoden 2017 pääfokusten edistämisestä vastaavat henkilöt nimettiin
- WordPressin Codexin kanta monikielisyyteen
- WPLANG on monikielisille WordPress-ratkaisuille omistettu sivusto
- Mainitut monikielisyyslisäosat: Polylang, WPML, Bogo, Babble (Automattic), qTranslateX, WPGlobus, Multisite Language Switcher, MultilingualPress, Google Language Translator, GTranslate
- Niko Pettersen WordCamp Finland 2015: Multilingual WordPress
- Janne Ala-Äijälä WordCamp Finland 2016: Leveling Up Your Multilingual WordPress site
- WordPress 4.7:ssä on mahdollista valita hallintakieli ilman lisäosia
- Teemun kirjoitus WordPressistä ja monikielisyydestä
- Teemun tekemiä laajennuksia Polylangille: polylang-copy-content, polylang-translate-existing-media, polylang-smart-language-select-disabler, aucor-polylang-translation-mapper
Näitä suomenkielisiä webbikehitys podcastejä on aina mukava kuunnella. Tyyppimuunnos.fi podcast tuli aimmin kuunneltua läpi ja nyt sitten on Sawpin vuoro. En kyllä käytä WordPressiä, mutta eipä sekään haittaa. Kiitos Podcastistä.